Advertising

Home Repülős, Helikopteres és Űrhajós játékok Szuperhősös játékok Lányos játékok Rajzfilmes játékok Rajzfilmek

Steam Tank

tank, tank játékok, steam tank, gőzhajtású tank, harckocsi

It is true that petrol engines have existed in that time, but were not strong enough to move to a more than 50-ton structure, therefore experimented with steam propulsion.

It is true that petrol engines have existed in that time, but were not strong enough to move to a more than 50-ton structure, therefore experimented with steam propulsion.Igaz, hogy már léteztek benzinmotorok abban ez időben is, de még nem voltak kellően erősek egy több mint 50 tonnás szerkezet mozgatásához, ezért kísérleteztek a gőzmeghajtással. A másik oka pedig az volt, hogy lángszórót akartak beépíteni eredetileg a tankba és ez is gőzzel működött volna.
A gőzgépeket kerozinnal működtették, így a harci jármű 6 km/h sebességre volt képes.
A tankot felszerelték egy 7,62 mm-es gépfegyverrel, valamint az utastérből működtetett lángszóróval. Nyolc főből állt a legénység, a parancsnok, a gépjárművezető, egy katona aki a lángszóróért volt felelős, egy szerelő és négy tüzér. A lángszóró később átkerült a forgótoronyba.
A Steam tank 1918-ban készült el és szállították a prototípust Franciaországba. Időközben az első világháború véget ért és nem tudták élesben bevetni.
Komoly problémák voltak a hűtéssel és könnyen kilőhető volt a két gőzkazán és a hatalmas üzemanyagtartály. Ezeket a problémákat nem sikerült megoldaniuk a tervezőknek így a koncepció csak a prototípusig jutott el, tömeggyártásba nem került.
Tulajdonságai
Személyzet: 8 fő
Hosszúság: 10,6 m
Szélesség: 3,8 m
Magasság: 3,2 m
Tömeg: 50,8 tonna
Páncél és fegyver
Páncél: 13 mm
Elsődleges fegyverzet: lángszóró
Másodlagos fegyverzet: 4 x 7,62 mm-es géppuska
Műszaki adatok
Motor: 2 gőzgép
Teljesítmény: 373 kW (500 LE)
Felfüggesztés: rugózatlan
Sebesség: 6 km/h
Fajlagos teljesítmény: 9.8 kW/t
Hatótávolság: 80 km

hirdetés


képek

It is true that petrol engines have existed in that time, but were not strong enough to move to a more than 50-ton structure, therefore experimented with steam propulsion.It is true that petrol engines have existed in that time, but were not strong enough to move to a more than 50-ton structure, therefore experimented with steam propulsion.It is true that petrol engines have existed in that time, but were not strong enough to move to a more than 50-ton structure, therefore experimented with steam propulsion.